Dobrovolní hasiči města Vsetína

.

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home O sboru Stalo sa ... Archiv 2011 2011-10-01 Valachiarun

2011-10-01 Valachiarun

V sobotní dopoledne 1. října jsme vyrazili na podporu horského běhu „Valachirun“, který se běžel v rámci podzimních běhů pořádaných na Vsetíně a měřil 18,3km. Samotný běh startoval v 11:00 v panské zahradě, pokračoval po cyklostezce do Janové, kde bylo odbočení na polní cestu a táhlé stoupání na vrch Lysný – občerstvovací a kontrolní bod. Odtud pak směrem dolů přes údolí Dlúhé do Jasenic, znovu do kopce na druhý občerstvovací a kontrolní bod u Valů, kde následovalo klesání do Vsetína – panská zahrada – cíl běhu. Pomáhali jsme na úseku Jasenice u Kovárny – občerstvovací stanoviště u Valů – Horní město, kde jsme zajišťovali dohled na trati a řešili eventuelní vzniklé komplikace. Organizátoři měli rezervované skvělé počasí, závodníci podali excelentní výkony, takže ukončení běhu bylo před 14:00.

Mezi drobné komplikace kupříkladu patří:

- asistence při dopravní nehodě osobního automobilu na uživatelské komunikaci Vsetín – Dušná, které skončilo v příkopě. Použití našich hasicích přístrojů se ukázalo jako nedostatečné a na pomoc jsme přivolali HZS – ZL kraje.

-ve 12:35 nám byl oznámen požár ve Vsetíně, ul. Smetanova – pekárna. Proběhlo zorganizování druhého výjezdu, kdy na místo vyjíždí CAS 25Š706 v počtu 1+1, po příjezdu se ukázalo, že se jedná o planý poplach a jednotka se vrátila zpět na základnu.