Dobrovolní hasiči města Vsetína

.

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Zásahová jednotka Zásahy 2010 2010-05-17 Velká voda

2010-05-17 Velká voda

Dne 17.5.2010 v 7:16 byla naše jednotka povolána Krajským operačním střediskem k likvidaci následků přetrvávajících deštů. Po poradě s HZS vyjíždí obě vozidla, každé na jiné místo.

Družstvo s DA Avia vyjíždí na uvolnění ucpané kanalizační vpusti Vsetín-Ohrada. Poté se na žádost HZS přesunuje na čerpání zaplavených šaten a sklepů Praktické školy ve Vsetíně ul. Turkmenská, kde dochází k nasazení kalového a plovoucího čerpadla.

Družstvo CAS 25 Š706 vyjíždí na uvolnění kanalizačních vpustí Vsetín-Lázky. Poté se na žádost povodňové komise přesunuje na čerpání zatopeného suterénu Domova Jitka ve Vsetíně - Jasenicích. Následně se družstvo přesunuje na kontrolu potoku Rokytenka, kde jsme odstranili naplaveniny v Janišovském potoce.

Okolo oběda se obě družstva přesunují do bývalého areálu Vsetínské stavební, kde probíhalo odčerpávání vody ze zatopené kotelny a šachty pomocí dvou kalových čerpadel. Následně se v 15:45 obě družstva vrátily na základnu.

Zde bych rád vyjádřil poděkování nejen zasahujícím dobrovolným hasičům, ale také jejich zaměstnavatelům za uvolnění těchto hasičů k likvidaci škod.

http://sdhvsetin.rajce.idnes.cz/Velka_voda_2010-05-17/