Dobrovolní hasiči města Vsetína

.

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Zásahová jednotka Zásahy 2011 2011-06-10 Požár dům kultury

2011-06-10 Požár dům kultury

V pátek 10. června odpoledne v 16:04 nám byl oznámen požár na ulici Svárov, v suterénu Domu kultury s následným uvězněním osob. Na místo vyjela CAS 25Š706 v počtu 1+7, po příjezdu bylo zjištěno, že se jedná o cvičení, jehož cílem byl průzkum suterénu domu s následnou záchranou zraněných osob. Po nezbytné kontrole dýchací techniky vyráží k průzkumu družstvo č. 1 a č. 2 za zcela ztížených podmínek, které spočívaly v zakrytí zorníku masky dýchací techniky pomocí speciální nepropustné fólie. Tato „výhoda“ umožňovala orientaci ve zcela neznámém prostředí pouze pomocí hmatu rukou a nohou, neboť zasahující hasiči neviděli zhola nic a postupovali zcela naslepo. Z důvodu zlepšení orientace pak bylo natahováno nezavodněné útočné vedení, figuranti představující zraněné osoby čekali na svou záchranu v různých zákoutích suterénu. Díky těmto extrémním podmínkám se znovu potvrdilo „těžko na cvičišti – lehko na bojišti“, byla to zkušenost nejen pro zasahující hasiče, ale taktéž pro figuranty/hasiče a pro podpůrný tým.

Tímto děkuji za uspořádání cvičení HZS-ZL kraje, stanice Vsetín, JSDH Jasénka za poskytnutí figurantů a JSDH Vsetín – město za mimořádný výkon v těchto náročných podmínkách.

Jan Martinů, JSDH Vsetín - město

http://sdhvsetin.rajce.idnes.cz/2011-06-10_Cviceni_dum_kultury/

TV Bezkyd:

http://dviproduction.cz/info/index.php?option=com_content&view=article&id=3316:profesionalni-i-dobrovolni-hasii-trenovali-zasah-ve-vsetinskem-kulturnim-dom&catid=68:reportae-vsetin-policiehasii&Itemid=118

Požáry:

http://www.pozary.cz/clanek/43624-video-hasici-cvicili-ve-vsetinskem-kulturaku/