Dobrovolní hasiči města Vsetína

.

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home O sboru Stalo sa ... Archiv 2011


2011-11-04-16 Demontáž podloží

Demontáž Podloží 2011

Samotná demontáž začala odvozem druhé-menší buňky. Hned začátkem října 2011 jsme se pokusili buňku naložit, ale bohužel se akce nezdařila a hydraulické rameno jeřábu nebylo dostatečně výkonné. Proto po sérii telefonátů a jednání pak 19. října 2011 přijel silnější autojeřáb, kterým se buňka podařila bez problémů naložit, převézt a dokonce i složit na propůjčeném pozemku od Měú Vsetín.

Po uvolnění prostoru pak vyvstala zásadní otázka „JAK DÁL“-neboť nikdo netušil jaká skladba hlíny/kamení/odpadu se nachází pod panely, které nesly původní konstrukci buňky. Po domluvě s HZS bylo rozhodnuto: odstranit jeden panel a provést kontrolní výkop. Jak jsme předpokládali, po odkopání „zeminy“ jsme narazily na železobetonovou desku. Nastala nejdůležitější otázka: nechat panely na původním místě, zaizolovat, vybetonovat strop místo původních buněk-vytvořit taneční parket nebo odvést panely, odkopat suť a vytvořit další částečně užitný prostor? Na základě jednání s HZS ZL-kraje pak byla vybrána pracnější varianta: odstranění všech panelů, odkopání a odvezení suti, vytvoření opěrné zídky, izolace podkladu a opětovné zabetonování povrchu.

Proto v sobotu 5. listopadu jsme začali poslední díl regenerace zázemí, které využívá SDH Vsetín – město.

To spočívalo v odvozu panelů, hlíny a kamení, které bylo pod menší buňkou a sloužilo k dorovnání terénu obou buněk. Panely byly odvezeny v pátek 4. listopadu večer a následně v sobotu od rána pak proběhla samotná likvidace zbylého materiálu. V sobotu jsme začali brzy po ránu a již v 7:55 po nezbytné přípravě začalo nakládání uvedeného materiálu. Během celého dne pak probíhalo kopání a nakládání a v 17:15 již za tmy byl naložen poslední kontejner – více na fotografiích. Následně pak 10. listopadu proběhlo dočištění a umytí – další kontejner suti. Nyní je vše připraveno na izolaci a následnou betonáž – snad nám vydrží počasí!!!

Statistické informace:

Váha:

buňka 3000kg, betonové panely 4000kg, hlína a kamení cca. 36000kg

Pracovní stroj v sobotu 5 listopadu:

11 ks lidské síly, které vyčerpala cca. 30litrů minerálních vod + nespočet balení dehtového dýmu pro chvíle odpočinku PS: žádný alkohol ani jídlo – nebyl čas na zbytečnosti

Tímto chceme poděkovat:

členů SDH, HZS ZL-kraje za poskytnutou technickou pomoc a také obyvatelům sousedního domu za trpělivost s námi.

SDH Vsetín – město

http://sdhvsetin.rajce.idnes.cz/2011-11-04-16_Demontaz_podlozi/

 

2011-10-01 Valachiarun

V sobotní dopoledne 1. října jsme vyrazili na podporu horského běhu „Valachirun“, který se běžel v rámci podzimních běhů pořádaných na Vsetíně a měřil 18,3km. Samotný běh startoval v 11:00 v panské zahradě, pokračoval po cyklostezce do Janové, kde bylo odbočení na polní cestu a táhlé stoupání na vrch Lysný – občerstvovací a kontrolní bod. Odtud pak směrem dolů přes údolí Dlúhé do Jasenic, znovu do kopce na druhý občerstvovací a kontrolní bod u Valů, kde následovalo klesání do Vsetína – panská zahrada – cíl běhu. Pomáhali jsme na úseku Jasenice u Kovárny – občerstvovací stanoviště u Valů – Horní město, kde jsme zajišťovali dohled na trati a řešili eventuelní vzniklé komplikace. Organizátoři měli rezervované skvělé počasí, závodníci podali excelentní výkony, takže ukončení běhu bylo před 14:00.

Mezi drobné komplikace kupříkladu patří:

- asistence při dopravní nehodě osobního automobilu na uživatelské komunikaci Vsetín – Dušná, které skončilo v příkopě. Použití našich hasicích přístrojů se ukázalo jako nedostatečné a na pomoc jsme přivolali HZS – ZL kraje.

-ve 12:35 nám byl oznámen požár ve Vsetíně, ul. Smetanova – pekárna. Proběhlo zorganizování druhého výjezdu, kdy na místo vyjíždí CAS 25Š706 v počtu 1+1, po příjezdu se ukázalo, že se jedná o planý poplach a jednotka se vrátila zpět na základnu.

 
Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Strana 1 z 3