Dobrovolní hasiči města Vsetína

.

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma

Ženy: Zuzka B. - Katka B. - Lucka Š. - Zuzka M. - Lucie J. - Lenka P. - Marcela N.

Muži: Jakub K. - Martin H. - Michal M. - Honza B. - Petr M. - Jan H. - Petr J.



2013-11-30 Nejnovější přehled

 

2013-09-21 TFA Vsetín

 

Vsackou hasičskou ligu TFA ovládli hasiči z Halenkova, Vsetína a Stanovnice.

Poslední ze seriálu pěti soutěží Vsacké ligy TFA (soutěž v silovém hasičském víceboji) proběhla minulou sobotu 21. září na Vsetíně. Podle očekávání pořadatelů se na start závodu postavilo 45 mužů a 25 žen. I přes nepříznivé, velmi deštivé počasí se bylo na co dívat. Ženy, které závodily v tom největším dešti, dobíhaly do cíle velmi vyrovnaně, muži pak závodili bez deště avšak ve velmi bahnitém terénu. Jelikož se ale jednalo o závod v simulaci reálné zásahové činnosti hasičů, tak nepřízeň počasí pro žádného závodníka nebyla překážkou ve zdolání trati. Na trati bylo možno vidět například disciplíny jako údery kladivem, přeskok přes výškovou překážku, transport figuríny, přenos barelů a další hasičské disciplíny. Trať pro ženy byla stejná jako pro muže, pouze s poloviční zátěží barelů a nízkou překážkou pro přeskok.

I přes nepřízeň počasí si atmosféru závodu vytvořili samotní účastníci velmi dobrou a přátelskou (stejně tak jako na ostatních závodech Vsacké ligy) – je to jeden z mála závodů, kde se i soupeři podporují vzájemně na trati.

Vzhledem k tomu, že závod na Vsetíně rozhodoval o konečném pořadí ve Vsacké lize TFA, závodnici bojovali a běželi tzv. „nadoraz“. Dosavadní výsledky po 4. kole ligy ve Francově Lhotě byla velmi vyrovnané a v kategorii žen např. se o druhé místo dělily tři závodnice. O pořadí mezi nimi tedy rozhodl právě tento poslední závod, stejně tak v kategorii mužů byla některá dosavadní umístění dělená.

Závod na Vsetíně ovládl Marian Orság (SDH Karolinka-Stanovnice), stříbrnou pozici obsadil Jakub Galko z Papradna a na třetí příčce skončil Martin Januš z Halenkova. Kategorii družstev mužů ovládlo družstvo z Francovy Lhoty, za nimi družstvo ze slovenského Papradna a na třetím místě skončili domácí závodníci z SDH Vsetín-město.

V kategorii žen pak celý závod odvládly první Radka Janušová (SDH Halenkov), druhá domácí Lucie Zádilská (SDH Vsetín-město) a třetí Kateřina Zubíková (SDH Jablůnka).

V družstvech žen získaly prvenství domácí ženy SDH Vsetín-město, za nimi druhé ženy z Halenkova a na třetím místě družstvo žen z Karolinky-Stanovnice.

Výsledky závodu na Vsetíně významněji změnily dosavadní výsledky celé Vsacké ligy pouze v kategorii žen. V kategorii mužů si jednotliví závodníci spolehlivým doběhem do cíle ve „svém“ standardním čase pouze pojistili své dosavadní umístění, popř. si umístění nepatrně vylepšili.

Po důkladném sečtení počtu bodů ze všech závodů ligy byli vyhlášeni její vítězové. Tuto asi půl hodinu nám vyplnili ukázkou psovodů záchranná brigáda kynologů ZL kraje ze stanice Valašské Meziříčí. Poháry a ceny od sponzorů předali závodníkům členové rady ligy v čele s jejím předsedou Josefem Řepkou z Karolinky-Stanovnice, dále pak ceny předal Jaroslav Změlík (SDH Francova Lhota), Filip Novosad (SDH Růžďka) a Kateřina Blinková (SDH Vsetín-město).

Touto cestou bychom rádi poděkovali partnerům a sponzorům tohoto závodu, zejména pak Zlínskému kraji, paní starostce města Vsetína Ivetě Táborské, firmě Glass Service a.s., CK Valaška a dalším.

Vítězem Vsaké ligy 2013 v kategorii muži se stal Martin Januš (SDH Halenkov), druhé místo obsadil Orság Marián (SDH Karolinka-Stanovnice) a na třetím místě domácí Tomáš Plánka (SDH Vsetín-město). Kategorii žen suverénně ovládla Radka Janušová (SDH Halenkov – sestra vítěze kategorie mužů), na druhém místě Lucie Zádilská (SDH Vsetín-město) a na třetím místě Kateřina Zubíková (SDH Jablůnka).

Mezi družstvy mužů se vítězi stali opět hasiči z Halenkova, druhé místo obsadilo družstvo z Francovy Lhoty a třetí místo pak obsadili muži z Karolinky – Stanovnice. V kategorii žen zvítězilo družstvo domácích SDH Vsetín-město, druhé místo vybojovaly ženy Karolinka-Stanovnice a na třetím místě ženy z Halenkova.

Za radu Vsacké ligy bychom rádi poděkovali všem závodníkům, kteří se aktivně zúčastnili jak celé ligy tak jednotlivých závodů, dále poděkování patří také jednotlivým pořádajícím sborům Vsacké ligy – SDH Karolinka-Stanovnice, Růžďka, Francova Lhota, Halenkov a místnímu sboru ze Vsetína-města.

Za radu Vsacké ligy Josef Řepka, Ing. Kateřina Blinková.

 


http://valasskeinoviny.cz/index.php/sport/10786-vsackou-hasiskou-ligu-tfa-ovladli-hasii-z-halenkova-vsetina-a-stanovnice

 

 

 

2013-06-29 Vsacká liga TFA Stanovnica

Slovo dalo slovo a v sobotní dopoledňa sa naši ogaři a cérky vydali do „Stanovnice“ opětovně poraziť nejhledanějšího hasiča zpod hřebeňa Javorníka. Místní borci připravili opět náročnou trať, kde sa ogaři neztratili a podali skorem nejlepší výkon. Ovšem u dívčin pak nejmenovaná ze Vsetína dokončila trať s naseklou holení kostí a místo odpočinku v cílu ju čekala operace od místního felčara.

Ten ji nabízel šití jehlou bez narkózy –--- odmítla --- špatná kvalita anestetik

2013-07-27 TFA Růždeckej kotliny

Závodníky pronásledoval ohromnej teplotní pařák, dokonce sa přihodilo nekolik kolapsů, ale všeci závodníci doběhli v pořádku a pokračují v dalších závodech ligy !!!

Včil k tem výsledkom po závodoch v Růždeckej kotlině:

 

2013-08-24 TFA Kohútka

Nádherná súťaž v ještě krásnějším prostředí, kde medvědi a lišky dávajů dobrú noc – tak vypadalo okolí dalšího kola v TFA.


2013-09-15 TFA Francova Lhota

Napínavá soutěž za deštivého počasí, které dokázalo přinutit i našeho náčelníka k oblečení zásahového obleku a výsledky raději srovnejte sami …

 

 


 

 

2013-09-08 Soutěž o pantok starosty okrsku č. 1

Jako každým rokem, tak i letos sa v 8.9.2013 konala hasičská soutěž o sekeru starosty okrsku číslo jeden, která byla nezvykle pořádána v malebném údolí blízko Vsetína – Vesníku !!!. Bohužel, mediální sektor je neúprosný a z důvodu jedinečnosti okamžiku, nezveřejňujeme náš článek / komentář, ale opět přikládáme odkaz na profesionální reportáž uveřejněnou na …

O-pantok-starosty-okrsku-1

Krátká fotogalerie opět:

O_starostovsky_pantok

 

 
Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Strana 1 z 2