Dobrovolní hasiči města Vsetína

.

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma

Členové 2015: Jan M. – Honza B. – Pavel M. – Petr J. – Martin K. – Martin H. – Jaroslav K. – Libor K. – Lukáš K. – Martin J. – Adam Z. – Roman V. – Lucie Z. - Petr M. - Jakub K. - Jan H.



2015-07-12 Výjezdy Červenec

Ve čtvrtek 2. července v dopoledních hodinách byla naše jednotka povolána k požáru sena do obce Liptál. Na místo vyjela CAS 25Š706 v počtu 1+3, na místě již zasahovala jednotka HZS. My jsme pomohli s hašením, vývozem a prolitím pomocí vody. Odjezd na základnu 16:00.

Neuplynul týden a 8. července naše jednotka opět povolána v dopoledních hodinách. Tentokrát se jednalo o technickou pomoc spočívající ve vyčerpání zatopeného krytu Co ve Vsetíně  - Rokytnici. Na místě již odčerpávali vody Vak Vsetín a HZS.  Přidali jsme další tři čerpadla a po 5 hodinách byl kryt téměř bez vody, která natekla prasklým vodovodním potrubím. Odjezd na základnu 19:30.

Již v neděli 12. července jsme po obědě vyjeli k požáru trávy ve Vsetíně – Luhu. Na místě jsme pak doplnili profesionální hasiče, kteří zde již zasahovali. Návrat na základnu 13:38.

Již po 6 minutách od zaparkování techniky jsme byli opět povoláni na stejnou adresu, ale místo požáru louky se jednalo o požár lesa. Tento požár byl ve velmi prudkém svahu, ve kterém se obtížně provádělo hašení. Přijíždějící další cisterny byly směrovány na kopec nad požárem, odkud bylo prováděno hašení proti větru v dýchací technice. Zde se osvědčily velkokapacitní cisterny, které dováželi tolik potřebnou vodu. Na místě zasahovali jednotky HZS ze Vsetína a Valašské Meziříčí a dobrovolní hasiči z Vsetína – města, Jasenky, Jablůnky, Valašské Polanky.  Návrat na základnu 20:45.

 

článek HZS

 

2015-06-25 Požár Vsetín

Ve čtvrteční ráno byla naše jednotka v 6:31 povolána k požáru bytu ve Vsetíně – Sychrově. Na místo vyjela CAS25 š706 v počtu 1+3, na místě již zasahovala jednotka HZS při požáru kuchyně v počáteční fázi. Naši členové ponecháni v záloze, poté návrat zpět na základnu.

 

2015-06-02 požár Vsetín

Noční požár ve Vsetíně – Jasenicích

Jednotka dobrovolných hasičů města Vsetína je zařazena v kategorii JPO III (od vyhlášení poplachu jednotka vyjíždí do 10 minut) a sídlí na požární stanici, ul. Havlíčkova ve Vsetíně. Jednotka spadá pod město Vsetín, které ji vybavuje po stránce materiální a technické. K činnosti jednotky je nutná tolerance zaměstnavatelů jednotlivých členů, kteří jsou ochotni své zaměstnance uvolnit v pracovní době. Touto cestou děkuji nejen místním firmám, které uvolňují členy naší jednotky (Servis Climax a.s., TM Stav s.r.o., Glass Service a.s. Colora s.r.o., OSVČ a další), ale také rodinám, které tolerují tohoto náročného koníčka.

V úterní večer tj. 2. června 2015 byli naši členové svoláni k požáru ve Vsetíně - Jasenicích. Svolání jednotky proběhlo nejen odesláním SMS zpráv, ale současně se rozezněla Vsetínem i rotační siréna svolávající městské dobrovolné hasiče. Po příchodu do zbrojnice členové zjistili přesnou adresu a pomocí navigace i nejrychlejší trasu. Na základě příkazu k výjezdu vyjelo družstvo s cisternou na místo požáru – budova bývalého učiliště, lisovna plastů.  V době příjezdu naší jednotky již byla přítomna profesionální jednotka HZS ZL kraje a prováděla hasební zásah v suterénu budovy. Po několika minutách na místo přijela dobrovolná jednotka z Jablůnky s velkokapacitní cisternou, kterou přivezli další hasební vodu. Při zásahu jsme pomáhali s hašením a odvětráním prostor, v suterénu budovy a prvního nadzemního patra, za použití dýchací techniky. V nočních hodinách byl požár zcela zlikvidován a naše jednotka provedla dohlídku požářiště. V průběhu noci pak byla provedena několikrát kontrola teploty s následným ochlazením nalezených horkých míst, vše opět prováděno v dýchací technice.  Během dopoledne jsme vyčkali příjezdu státní policie a vyšetřovatele HZS ZL kraje.  Samotný zásah byl ukončen návratem jednotky na požární stanici, kde po nezbytné údržbě techniky a výstroje byla naše jednotka (po 16-ti hodinovém zásahu) připravena opět k výjezdu.

článek HZS

PS:

-           Neuplynul ani týden a naše jednotka byla opět povolána (v pátek 5. června 2015 dopoledne) již  k 15. letošnímu výjezdu, tentokrát k požáru bytu na Vsetínském sídlišti (místní část Rybníky).

-           A do třetice, přesně po týdnu v úterý 9. 6. 2015 jsme byli povoláni opět v dopoledních hodinách k požáru bytu ve Vsetíně – Trávníkách. I tentokrát se vše obešlo bez zranění a jednotka se po 2 hodinách vrátila zpět na požární stanici.

Jan Martinů

 

Velitel dobrovolných hasičů města Vsetína

 
Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Strana 1 z 5