Dobrovolní hasiči města Vsetína

.

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma

Členové 2016: Jan M. – Honza B. – Pavel M. – Petr J. – Martin K. – Martin H. – Libor K. – Lukáš K. – Martin J. – Adam Z. – Lucie Z. - Petr M. - Jakub K. - Jan H.



2016-06-05 Valova skála v plamenech

Valova skála v plamenech

Tak by se dala vystihnout neděle 5. června na oblíbeném skalním útvaru ve Velkém Skalníku, kterou obsadili hasiči a horolezci. Nejednalo se o požár skály, ani cvičení, ale … začneme hezky popořádku.

Jednoho krásného a slunného odpoledne se naši členové potkali s místní lezeckou skupinou na prezentaci jejich dovedností v areálu bývalého Mezu. Při následné diskuzi, zazněla v davu/vzduchu otázka: neznáte náhodou nějaké supermany/odvážlivce, kteří by dokázali nemožné, a to dostat tlakovou vodu na Valovu skálu?

Odpověď byla okamžitá a jednoznačná.

Po následné výměně požadavků na dodávku vody a rekognoskaci terénu nastal den „V“

Již v ranních hodinách horolezci vynesli na skálu veškeré vybavení nutné pro její umytí: desítky metrů lan, skob, karabin, úvazků a 2 ks mycích agregátů s centrálou pro jejich provoz. Následně pak provedli natažení jistících lan a zabezpečili veškerou techniku proti pádu. Naši členové mezitím vyjeli s cisternou co nejblíže ke skále. Zde provedli natažení požárních hadic na vrchol skály a zajistili tak dodávku tlakové vody do vysokotlakých mycích agregátů, které zde již byli uvázány. Během celé neděle pak proběhla očista nejproblematičtějších míst od mechu a nečistot.

Tímto náročným postupem byla snaha umožnit bezpečnější lezení a jištění dětí a dospělých na oblíbeném skalním útvaru.

Na závěr mi dovolte poděkovat:

155. Horolezeckému oddíl Vsetín za zajištění bezpečnosti na skále, členům dobrovolných hasičů města Vsetína za dodávku vody ve značném výškovém převýšení a zejména pak majiteli pozemku za umožnění této fantastické akce.

velitel dobrovolných hasičů města Vsetína

Jan Martinů

 

 

 

2016-05-02 Výjezd č.7

V pondělní odpoledne v 13:22 nám operační důstojník HZS Zlínského kraje vyhlásil požární poplach. Na základě ohlášení jsme byli povoláni k požáru lesního porostu poblíž Lhoty u Vsetína. Při pálení klestu došlo k rozšíření plamenů na plochu 100 x 100 metrů. Naše jednotka byla určena k doplnění vody a vytvoření útočného proudu, pomocí kterého jsme dohašovali skytá ohniska. Na místě zasahovali jednotky: profesionálních hasičů stanice Vsetín a dobrovolní hasiči obcí Vsetín – město, Jablůnka, Lhota u Vsetína.

 

2016-04-02 Požár Vsetín - Jasenka

V sobotní slunné dopoledne 2. dubna v 10:16 byl naší jednotce formou sirény a SMS zprávy oznámen výjezd. Byli jsme povoláni k požáru ve Vsetíně – Horní Jasence. V 10:23 vyjela naše cisterna v počtu 1+5, na místě jsme zjistili požár vyřezaného klestu zpod elektrického vedení, které již hasili profesionální hasiči. Naši členové pomohli s doplněním vody a hašením doutnajících ohnisek. Návrat na základnu v 11:55, na místě zasahovali profesionální hasiči - stanice Vsetín, dobrovolní hasiči Vsetín – město a Jasenka.

 
Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Strana 1 z 2