Dobrovolní hasiči města Vsetína

.

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma

Členové 2016: Jan M. – Honza B. – Pavel M. – Petr J. – Martin K. – Martin H. – Libor K. – Lukáš K. – Martin J. – Adam Z. – Lucie Z. - Petr M. - Jakub K. - Jan H.



2016-01-23 Hasiči města Vsetín zdolali polygon

Město Vsetín zřizuje celkem 4 jednotky dobrovolných hasičů a naše jednotka Vsetín - město pak

spadá do kategorii JPO III, kde při zásahu využívá dýchací techniku. Z důvodu zvyšování kvalifikace

a odbornosti nám byla nabídnuta možnost využití polygonu. „Těžko na cvičišti, lehko na bojišti“

s tímto příslovím se v sobotu 23. 1. 2016 naši členové vydali absolvovat výcvik v protiplynovém

polygonu HZS ZL-kraje ve Valašských Kloboukách.

Tento polygon je rozdělen na dvě části a je určen pro výcvik profesionálních i dobrovolných hasičů v zásahových ochranných oděvech s dýchací technikou. První částí je tělocvična, která simuluje fyzickou zátěž při zásahu. Tato zátěž je pak odstupňována dle věku hasiče a je nutno absolvovat zátěžový chodník s regulací sklonu, rotoped, údery kladiva a nekonečný žebřík. Poté hasič přejde do druhé části. Zde po absolvování tepelné komory, pokračuje labyrintem drátěných klecí s různými nástrahami. Vše je doplněno reálným zvuky, v místnosti je tma, je zakouřena a cvičící jsou po celou dobu sledování pomocí infrakamery a senzorů, které údaje přenáší do řídícího centra.

Po úvodním seznámení s výcvikem jsme i my přistoupili k rozdělení hasičů do skupin dle věku. Následně vždy dvojice hasičů s nasazeným dýchacím přístrojem absolvovali fyzickou zátěž v tělocvičně a poté i klecový labyrint plný průlezů, stísněných prostor, skrytých dveří a poklopů. Po zdolání polygonu pak dvojice musí v místnosti nalézt a vypnout přívodu plynu, vody, elektřiny.

Všichni naši členové polygon v pořádku zdolali. Po vyhodnocení pak každý hasič získal nejen reálný údaj o spotřebě vzduchu při zátěži, ale i velké množství zkušeností, které lze využít v případném ostrém zásahu.

 

2016-01-10 výjezdy leden

2016-01-08

Již 8 ledna byla naše jednotka brzy ráno povolána k požáru technologické linky ve Vsetíně – Jasenicích. Na místo vyjela CAS v počtu 1+4, po příjezdu byla zjištěna celková likvidace požáru, jednotka odeslána zpět na základnu.

 

neuplynulo 12 hodin a jednotka ve stejný den ve 13:55 povolána k požáru bytu ve Vsetíně. Na místo vyjela CAS v počtu 1+4, po příjezdu byly zjištěna celková likvidace, jednotka odeslána zpět na základnu.

 
Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129 Warning: Illegal string offset 'active' in /DISK2/WWW/sdhvsetin.cz/www/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Strana 2 z 2